TITRO bonitetna ocena AAA TITRO bonitetna ocena AAA platinastatitro@titro.si

 

Galerija slik KIT za betonske bazene Termo pokrivala za bazen ZODIAC robot čistilec za bazen

Masažni bazeni

Celo leto vam polepšamo s ponudbo masažnih bazenov po izredno ugodnih cenah. Za več informacij nas pokličite in neobvezno vam bomo poslali prospekte in cenike.

V salonu v Biljah pri Novi Gorici imamo vedno na ogled nekaj masažnih bazenov in dodatno opremo, kot so dodatni peščeni filtri in črpalke, rezervne kartuše in druge rezervne dele, sredstva za nego vode, itd.... 

 

Vodna masaža v domačem wellness-u

Prostostoječi masažni bazeni

Prostostoječi masažni bazeni Jacuzzi in Royal Spas

Odlična rešitev za domači wellness. Postavitev je hitra, enostavna postavitev in brez gradbenih posegov

Passion Spas Jacuzzi

Vgradni masažni bazeni s prelivnim robom

Jacuzzi s prelivnim robom

Masažni bazeni višjega razreda z boljšo filtracijo vode, ki poteka preko prelivnega kanala.

Jacuzzi INOX

Plavalno masažni bazeni
 

Plavalno masažni bazeni

Združejo lastnosti klasičnega masažnega in plavalnega bazena kar vam omogoča plavanje in masažo v istem bazenu.

Več o plavalno masažnih bazenih

 

Prostostoječi masažni bazeni

Danes je tehnologija malih masažnih bazenov tipa WHIRLPOOL ( predvsem "prosto stoječih", ki jih kupite v enem kosu) razvita do popolnosti. Tako, da to niso več le leseni čebri in tudi ne le klasične kopalne kadi opremljene z masažnimi napravami, brez ogrevanja ali čistilnih naprav. Proizvodnja in prodaja sta masovni, zato je ponudba velika.

Prostostoječi masažni bazeni Jacuzzi
Prostostoječi masažni bazeni Jacuzzi

Vsi ti masažni bazeni so po pravilu opremljeni s čistilno napravo, ogrevanjem, več vrst masaž ( za delovanje le teh so potrebne 2-3 vodne črpalke od 1,5 do 3 KM, običajno pa še posebna zračna črpalka ), ter elektroniko za krmiljenje delovanja naprav s potrebnimi zaščitami, podvodnimi lučmi, ozonsko dezinfekcijo, itd...

Vse to predstavlja velik kvaliteten razkorak med kopalniško masažno kadjo, ki se jo napolni po potrebi in masažnimi bazeni, ki so stalno pripravljeni za kopanje. Večina masažnih bazenov (predvsem "prosto stoječih"), katerih ponudba je danes zelo velika, je narejenih tako, da se jih doma samo priklopi na električno omrežje in večinoma niso potrebna nikakršna gradbena dela.

Tak whirlpool je seveda zelo enostavno prodati, saj ne zahteva od prodajalca in monterja nobenega posebnega znanja in tudi namestitev in priklop nista zahtevni opravili, zato tak whirlpool običajno priklopijo kar vodovodarji in elektrikarji.

Vendar imajo takšni sodobni whirlpoli tudi nekatere pomanjkljivosti, ki jih lastniki občutijo kasneje, pri vzdrževanju vode. Predvsem zato, ker je v teh masažnih bazenih malo vode, ki se zelo hitro umaže ker ima vgrajena čistilna naprava ima manjšo kapaciteto in je izvedena s kartušnimi filtri, pravih dezinfekcijskih naprav pa praviloma ni.

Za odpravo teh težav je možno originalno opremo whirlpoola dopolniti in izboljšati. Predvsem z zamenjavo čistilne naprave z dovolj zmogljivim peščenim filtrom, opremiti jih je možno s cenejšimi sistemi za ogrevanje vode ( izmenjevalci, toplotne črpalke), dezinfekcijskimi sistemi, itd....

Za opremo masažnih bazenov-whirlpoolov za javno rabo v wellness centrih, kmečkih turizmih, hotelih, penzionih, apartmajskih naselih, glej JAVNI MASAŽNI BAZENI

Vgradni masažni bazeni s prelivnim kanalom

Vgradni masažni bazen proizvajalca Jacuzzi

Masažni bazen s prelivnim kanalom

Namesto predelave originalne opreme na whirlpoolu se lahko odločite za nakup gole školjke za whirlpool, ki jo optimalno opremite glede na vaše zahteve in možnosti.

Vgradnja masažnega bazena

Spodnji del masažnega bazena (whirlpool) sloni na betonskem podstavku

Praviloma se takšno školjko vgradi v poseben prostor (klet-strojnica), tako da je za popravila whirlpool dostopen "od spodaj".

Filtrirni sistem za vgradni masažni bazen

Filtracija whirlpoola v prostoru pod masažnim bazenom.

V istem prostoru se nahaja tudi čistilna naprava, črpalke masaž, dezinfekcijski sistem, ter pri prelivnih whirlpoolih tudi "kompenzacijski bazen".

Masažni bazen ob plavalnem bazenu

Masaža je lahko tudi dobra dopolnitev bazena, zato se lahko tik ob bazen namesti še primeren masažni bazen.

Obstojijo posebni tipi masažnih bazenov v katere doteka voda iz bazenskega filtracijskega sistema, zato ni potrebna posebna čistilna naprava. Temperatura vode je v teh whirlpoolih enaka kot v bazenu.

Takšni masažni bazeni se predvsem nameščajo ob zunanjih bazenih, ki se jih uporablja v poletni vročini. Voda se iz takšnega whirlpoola preliva direktno v bazen, lahko pa stoji tudi popolnoma samostojno in lahko z njim dosežete še dodaten estetski izgled vaše plaže.

Kot alternativo lahko v bližino plavalnega bazena, ali wellness prostora namestite običajni masažni bazen z ali brez prelivnega kanala, ki ima svoj filtracijski sitem in v katerem je temperatura vode višja kot v bazenu.

Masažni bazeni Titro
Whirlpool Titro
Masažen bazen

Natisnite si prospekt: Whirlpool ob bazenu

Whirlpoole na splošno delimo na prosto stoječe in vgradne. Opremljeni so lahko s skimmerjem in kartušnimi filtri, ali s prelivnim kanalom, kompenzacijskim bazenom in peščeno filtracijo.

Razlikujejo pa se tudi še glede na materiale, iz katerih so narejeni: akril, poliester, ali klasični betonski, največkrat obložen z steklenim mozaikom, pa tudi s ploščicami ali različnimi premazi, ter liner izvedbami s PVC folijo.

Oprema in način izvedbe whirlpoola je odvisna tudi od tega, ali gre za javno, ali za privatno uporabo.

Plavalno masažni bazeni

Poleg klasičnih ponujamo še plavalno-masažne bazene vrste SWIM-TRIM, v katerih so združene lastnosti klasičnega masažnega bazena in malega bazena za plavanje. Takšne bazene, poleg klasične opreme za whirlpoole, opremimo še s posebno napravo, s pomočjo katere lahko plavate proti močnemu vodnemu toku (plavanje na mestu, glej: bazenska tehnika / dodatna oprema / protitočne naprave). Tako lahko tak bazen na minimalnem prostoru 100 % izkoristite za vodno masažo in rekreativno plavanje.

Pred dobavo whirlpoola Vam lahko svetujemo pri ureditvi prostora kjer bo whirlpool glede na možnosti in potrebe, vključno z dobavo in namestitvijo različnih savn ( finska, turška, infra ), ali pa kombinacijo z manjšim plavalnim bazenom ob katerem je tudi whirlpool, itd... Posebno pozornost lahko posvetimo najprimernejši izbiri whirlpoola (prelivni, vgradni, prosto stoječi), načinu delovanja, ter izbiri primernega filtracijskega in dezinfekcijskega sistema.

Glej opise masažnih bazenov iz naše ponudbe:

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.