TITRO BAZENI d.o.o.
TITRO bonitetna ocena AAA TITRO bonitetna ocena AAAtitro@titro.si

Betonski bazeni

Najprestižnejši bazeni poljubnih oblik

Ugodno in hitro, vključno z načrtovanjem in bazensko opremo ....

Kako poteka gradnja bazena » Piši nam za ponudbo »

Najboljši bazeni za najzahtevnejše

Pred prihodom novih in cenejših tehnologij za gradnjo bazenov ( montažni, liner, poliestrski, ... ), se je vedno gradilo le bazene iz betona. Tudi danes velja, da so najboljši ( in najdražji ) betonski bazeni, vendar se vsaka napaka pri načrtovanju in gradnji hitro maščuje. Zato je predpogoj za solidno zgrajen bazen, dobro izdelan projekt z natančnimi statičnimi izračuni, ki upoštevajo nosilnost tal, ter sposoben gradbenik, ki izvaja gradbena dela.

Betonski bazeni so lahko poljubnih oblik, ponavadi so obloženi s keramičnimi ploščicami, ali pa le pobarvani s posebno barvo za bazene. V zadnjem času se vse več uporabljajo stekleni in plastični mozaiki, saj imajo poleg estetskega videza še nekatere druge dobre lastnosti.

 

Betonski bazen 1
Betonski bazen 2
Betonski bazen 3

Postopek gradnje betonskega bazena

KIT kompleti za gradnjo betonskega bazena

 

Bazenska tehnika in dodatna oprema, ki se uporablja za gradnjo betonskih bazenov je podobna kot pri ostalih bazenih. Potrebno je le dobro sodelovanje z izvajalcem, saj se oprema betonskega bazena (podobno kot liner bazeni ) vgrajuje postopoma. 

Pomembno je, kako se gradbenik, ki izvaja gradbena dela, loti gradnje bazena, saj je zelo važno, da bodo talni odtok (in tudi: talni gejzir, različni odvzemi, itd...) in druge naprave v stenah bazena (podvodne luči, protitoki, masažne naprave, različnih odvzemov za vodne efekte, itd...) v bazenu pravilno vgrajeni, tako da ne bo težav kasneje pri polaganju keramike.  Pregloboko ali nenatančno vgrajene elemente bazenske tehnike je kasneje zelo težko ali celo nemogoče premeščati brez obsežnih del (štemanje in razbijanje!), kompliciranih tesnitev, itd....

Prav je, da elemente bazenske tehnike vgradi v tla in stene bazena gradbenik, saj so to klasična gradbena-opažna dela. Poleg tega pa je gradbenik tisti, ki zagotavlja vodotesnost bazena, zato morajo biti elementi tako vgrajeni, da voda ob njih iz bazena ne pušča, ter da so vgrajeni na točno določenih mestih po skici bazenske tehnike.

V kolikor gradnja betonskega bazena v celoti poteka pravilno, bo betonski bazen s ploščicami ali mozaikom zelo dolgo služil svojemu namenu.  

 

Betonski bazen 4
Betonski bazen 5
Betonski bazen 6

 

Galerija slik betonskih bazenov

 

Posvetujte se z nami pred gradnjo bazena

Pred odločitvijo o gradnji bazena, ne glede na način gradnje, je najbolje, da se o prednostih in slabostih različnih tehnik natančneje informirate na obisku pri nas, ali pa Vas obiščemo na domu in Vam ob ogledu prostora, kjer naj bi stal bazen, pomagamo pri odločitvi.

Veliko podatkov o načinih gradnje najdete tudi na ostalih naših straneh.

Začnete lahko na strani BAZEN, TODA KAKŠEN? in na strani SAMOGRADNJA BAZENA.

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.