TITRO bonitetna ocena AAA TITRO bonitetna ocena AAA platinastatitro@titro.si

 

Galerija slik KIT za betonske bazene Termo pokrivala za bazen ZODIAC robot čistilec za bazen

STIROPOOL zidaki za gradnjo bazena

V zadnjem času se za bradnjo bazena vedno več uporablja posebne stiroporne zidake za gradnjo obodnih sten bazenov. Taki zidaki omogočajo hitro gradnjo in zagotavljajo odlično toplotno izolacijo. S stiropornimi zidaki STIROPOOL lahko bazen brez težav gradite tudi sami.

Gradnja LINER bazena s stiropornimi STIROPOOL zidaki ima vrsto prednosti pred drugimi načini gradnje. Tako zgrajeni bazeni imajo 10 let garancije za vodotesnost.

Stiropool

Bazen je mogoče zgraditi na zelo preprost način saj ne potrebujete opažev, ki so potrebni pri gradnji betonskega bazena. Bazen narejen iz STOROPOOL zidakov je odlično toplotno izoliran. Po končani gradnji so stene bazena ravne, zato je potrebno le minimalno glajenje sten.

Tudi postopek hidroizolacije bazena s posebno PVC folijo debeline 1,5 mm poteka zelo hitro, saj se običajno bazenska folija položi v dnevu ali dveh. Folijo polagajo polagalci, ki so opravili poseben tečaj polaganja pri proizvajalcu folije. Sama gradnja bazena ( brez ureditve okolice ) je zato izredno hitra. Bazen končate veliko prej kot pa klasični betonski bazen.

Postopek gradnje bazena s STIROPOOL zidaki

Spodaj je prikazan postopek gradnje bazena iz STIROPOOL zidakov, od izdelave talne plošče do gradnje in izravnave sten bazena.

Na sledeči povezavi pa si lahko preberete kako poteka gradnja STIROPOOL bazena v celoti, od začetka do konca, vključno s polaganjem bazenske folije.

Izravnava tal z gramozom

Betoniranje dna in postavljanje prve vrste Stiropool zidakov

Gradnja sten bazena

Ravnanje stene bazena z lepilom in mrežico

Gradnja bazenov iz STIROPOOL zidakov dopušča gradnjo bazenov različnih oblik in velikosti z okroglinami, stopnišči, plitvimi lagunami in podobno.

Bazeni zgrajeni s stiropornimi STIROPOOL zidaki so lahko skimmerski ali prelivni (glej tudi BAZEN, TODA KAKŠEN? in BAZENSKA TEHNIKA - OPIS).

prelivni kanal

prelivni kanal

enostranski preliv »v panoramo«

Primer končanega preliva »V PANORAMO«

 

BAZENSKA TRGOVINA

Vse kar potrebujete za izdelati liner bazen, ter možnost za nakup, je na voljo v bazenski spletni trgovini: www.bazenska-trgovina.si

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.