TITRO BAZENI d.o.o.
TITRO bonitetna ocena AAA TITRO bonitetna ocena AAA platinastatitro@titro.si

Izmenjevalci toplote za bazen

Toplotni izmenjevalci so najbolj preizkušeni sistemi za ogrevanje bazenske vode. Delujejo s pomočjo tople vode iz hišne kotlarne, ali s pomočjo sonca s sončnimi kolektorji (za ogrevanje s kolektorji so topotni izmenjevalci precej večji).

Toplotni izmenjevalec za bazen

Toplotni izmenjevalec za ogrevanje vode v bazenu

Nameščen toplotni izmenjevalec

Nameščen izmenjevalec Titanium - Heat line tik pred priključitvijo na toplovodno linijo iz kotlarne.

 

INOX izmenjevalci toplote

Iizdelani so iz inoxa AISI 316 in pobarvani s črno barvo. V kompletu z izmenjevalcem so ponavadi tudi pritrditveni nosilci. V strojnici bazena se lahko montirajo v vodoravnem ali navpičnem položaju. Razpon moči INOX toplotnih izmenjevalcev je od 10 kW pa vse do 210 kW.

Izmenjevalci toplote TITANIUM

PSA TITANIUM izmenjevalci so izdelani na poseben način v kombinaciji z plastičnim ohišjem v katerem so cevke vložene po dolžini iz INOX AISI 316 oplemenitene s TITANIUMOM s čimer postanejo izreno odporne proti jedki vodi (sol, nizek pH vode, itd...).

Montaža toplotnega izmenjevalca

Toplotni izmenjevalci imajo nazivno moč podano pri 90° C. To je potrebno upoštevati tam, kjer je temperatura ogrevalnega ogrevalnega sistema (medija) nižja. To je v primerih, ko se uporablja nizkotemperaturnega režim ogrevanja vode (toplotne črpalke, solarno ogrevanje, itd...).

Pri povezavi toplotnega izmenjevalca na PVC cevovod priporočamo uporabo posebnih kovinskih deljivih spojk, ki imajo pripravljen PVC lepilni del. Poleg tega priporočamo, da pri toplotnih izmenjevalcih z veliko nazivno močjo pred in za izmenjevalcem uporabite posebne temperaturno bolj odpornePVC-U cevi in spojni material. Priporočamo, da pri montaži INOX izmenjevalca toplote le tega dobro ozemljite!

 

BAZENSKA TRGOVINA

Več podatkov o naprave za ogrevanje vode v bazenu, ter možnost za nakup, je na voljo v bazenski spletni trgovini: www.bazenska-trgovina.si

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.