TITRO BAZENI d.o.o.
TITRO bonitetna ocena AAAtitro@titro.si

Notranji bazeni

Notranji bazen - uporaba

Za tiste, ki želijo uporabljati bazen preko vsega leta, je prava rešitev bazen, vgrajen v notranjosti zgradbe.

Notranji bazen s prititočno napravo

Notranji bazen je uporaben preko vsega leta, še posebej tudi v zimskih mesecih, ko so noči zelo dolge in popoldanski sprehodi odpadejo, saj je tema že po 17. uri.

Velikokrat je notranji bazen del wellness prostora skupaj z masažnim bazenom (whirlpoolom), savnami in sistemi za razgibavanje (fitness naprave), kar tudi pride zelo prav pozimi, ko je manj možnosti za razgibavanje na prostem.

Notranji bazeni
Notranji bazen, fitness
Notranji bazen s prelivnim kanalom

Primerni modeli bazena

Za vgradnjo v notranje prostore so primerne vse vrste bazenov, razen morda najcenejši montažni bazeni. Bazeni so lahko izvedeni s prelivnim kanalom ali s skimmerji. Notranji bazeni so izdelani enako ali podobno kot zunanji bazeni. Glej tudi BAZEN TODA KAKŠEN. Velikokrat so vgrajeni v velik kletni prostor, kjer se nahaja filtracijski in dezinfekcijski sklop, bazen pa je v celoti pohoden naokoli, tako da so vse instalacije vedno dostopne.

Betonski bazeni so velikokrat narejeni tako, da so dostopni tudi od spodaj, ne samo naokoli, saj so postavljeni na posebne pasovne temelje. Tako zgrajen bazen je lahko dodatno toplotno izoliran. Shema vgradnje notranjega bazena

Skica vgradnje bazena Swim Trim Maxi v notranji prostor

Bazenska tehnika za notranje bazene

Pri notranjih bazenih je potrebno veliko pozornosti nameniti tudi vzdrževanju primerne vlage v prostoru ob bazenu. V ta namen se vgradijo posebni klimati ali razvlaževalci. Še posebej klimatske naprave so dokaj velike in je nanje potrebno misliti že ob načrtovanju gradnje notranjega bazena. Te naprave naj bi bile v ločenih prostorih, saj ni dobro da se nahajajo skupaj s filtrirno napravo v istem prostoru.  

Notranji bazen
Notranji bazen
Notranji bazen

Svetovanje pri gradnji bazena

Zato, da kasneje pri delovanju bazena ne bo težav ponujamo pomoč investitorjem (svetovanje) pri izdelavi idejnih in arhitekturnih projektov za vse vrste bazenov. Veliko izkušenj imamo z notranjimi in zunanjimi privatnimi bazeni in z opremljanjem manjših javnih bazenov (manjši hoteli, penzioni, wellness centri, kmečki turizmi, apartmajska naselja, itd... glej JAVNI BAZENI). Sodelujemo lahko tudi pri izdelavi strojnih PGD in PZI projektov za izvedbo bazenske tehnike, itd.... Kasneje pri gradnji in opremi bazena (ali whirlpoola, savne, itd...), pa lahko dobavimo vse potrebne materiale za opremo, vključno z dezinfekcijskimi sistemi, ter množico dodatne opreme (osvetlitve, plavalne naprave, gejzirji, slapovi, .....). Prevzemamo vsa montažna dela, vključno z dobavo materiala na novih objektih ali pa pri različnih sanacijah in predelavah.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.