TITRO BAZENI d.o.o.
TITRO bonitetna ocena AAAtitro@titro.si

Roletna pokrivala za bazen

Bazenska roleta je sistem za pokrivanje bazena s plavajočimi roletami, ki so votle in zaprte, tako da voda ne gre vanje.

Osnovni namen plavajoče rolete je zadrževanje toplote v bazenski vodi. Pri bazenu pokritem s plavajočo roleto so toplotne izgube manjše za 65, pa celo do 80 %. Poleg tega pa zaprta roleta (pokrit bazen) ščiti tudi pred nesrečnimi padci otrok ali domačih živali v bazen, saj prenese tudi težo odrasle osebe. Deloma pa roleta bazen ščiti tudi pred umazanijo, predvsem pred listi dreves.

 

Roletno bazensko pokrivalo Titro bazeni

 

Varnost roletnih pokrival

V kolikor je varnostni efekt rolete na prvem mestu, je najbolje, da je tudi bazen tako narejen, da ima pri strani poseben rob, na katerega se nasloni roleta pri padcu predmeta ali osebe v bazen (na roleto). Tak rob imajo nekateri poliestrski bazeni že standardno izdelan, vendar se ga lahko izdela tudi pri betonskih bazenih ali bazenih s folijo (liner bazeni z 1,5 mm debelo varjeno folijo).

Roletno pokrivalo

Varnostni rob pri bazenu

Roletno pokrivalo

Primer izdelanega varnostnega roba pri bazenu s folijo.

Tip rolete

Bazenska plavajoča roleta je lahko nameščena pod vodno gladino (dražje) ali pa nad njo (ceneje). Pri novogradnji bazena se največkrat vgradi eno od podvodnih verzij rolete. Najbolje je, da je roleta nameščena v posebnem jašku za bazenom. Lahko pa je tudi pod posebnim bazenskim nadstreškom ali pa kar v vogalu na dnu bazena.

V kolikor roleta ni nameščena v posebnem jašku za bazenom, je lahko ovira za delovanje avtomatskih bazenskih čistilcev, ki se lahko zagozdijo med tla in roleto.

 

Bazenska roleta

Bazenska roleta

Primer ploščadi, ki pokrivajo jašek rolete za bazenom in demontažna lesena ležalna ploščad

Namestitev roletnega pokrivala na že zgrajen bazen?

Tudi to ni nemogoče. Možnosti sta vsaj dve.

Na bazen namestite »nadvodno« verzijo rolete. To pomeni, da bo za bazenom nameščena posebna konstrukcija, v kateri bo nameščena osovina za navijanje rolete, vključno z elektromotorjem za pogon. Običajno je ta konstrukcija pokrita z leseno oblogo, tako da zgleda kot ležalna ploščad.

Obstojijo pa tudi nadvodne rolete, ki so pokrite z oblogo iz umetnih materialov ali pa so celo brez obloge. Takšne rolete se za manjše bazene lahko dobavi tudi brez elektopogona (precej cenejša možnost). Enostavno jih na nosilec navijete ročno z ročico.

Nadvodna roleta

Običajen primer nadvodne rolete s konstrukcijo,pokrito z lesenimi (ali plastičnimi) letvami

Roleta z elektro pogonom

Primer nadvodne rolete z elektro pogonom, vendar brez obloge

Možno je na bazen namestiti posebno roleto, ki je nameščena POD VODNO GLADINO tako, da se namestijo posebni inox nosilci z osovino v kateri je elektromotor. Nad roleto se namesti inox nosilec (kvadratna cev), preko katerega se položi lesen pod, ki služi kot ležišče za sončenje.

Podvodna roleta

Bazenska podvodna roleta

Skica naknadne namestitve podvodne rolete.

Pri betonskih bazenih je možno namestiti tudi predelno steno med bazenom in prostorom za roleto.

Slaba lastnost tako vgrajenih rolet je, da se pri namestitvi bazen skrajša za cca 60-80 cm.

Natisnite si prospekt: ROLETNO POKRIVALO

V kolikor vas še karkoli zanima glede nameščanja različnih vrst rolet, nas pokličite ali pa nam pišite.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.