TITRO BAZENI d.o.o.
TITRO bonitetna ocena AAAtitro@titro.si

HIDROIZOLACIJE, SANACIJE IN POPRAVILA ŠTIRNE, REZERVARJEV IN STREHE

Izvajamo hidroizolacije s PVC folijami različnih debelin, z ojačanim jedrom ali brez. Pri našem osnovnem delu s PVC folijami hidroizoliramo plavalne bazene v različnih barvah, pač odvisno od želja naročnika (glej stran: LINER BAZENI - OPIS).

Poleg hidroizolacij plavalnih bazenov se ukvarjamo tudi s hidroizolacijami v gradbeništvu, kot so hidroizolacije ter sanacije različnih vodnih zbiralnikov (štirn) in pa hidroizolacije ravnih streh, teras, itd..

S PVC folijami se lahko hidroizolirajo tudi odprti zbiralniki vode, kot so različni okrasni bajerji, zasajeni z rastlinjem, odprti zbiralniki vode za namakanje kmetijskih površin ali delovanje snežnih topov, pa tudi podlage pri bioloških čistilnih napravah, itd...

ŠTIRNE - VODNI REZERVOARJI - VODOHRANI

Za zbiranje kapnice in hranjenje vode (tudi voda iz potokov, itd..) se velikokrat zgradijo zaprti vodni rezervoarji, (imenovani tudi: vodohrani, štirne, zbiralniki vode, itd...).

V kolikor imate ŠTIRNO (rezervoar, vodohran, vodni zbiralnik, itd..), ki pušča, nas pokličite za pomoč. Tudi v kolikor nameravate zgraditi nov vodni rezervoar, se morate že pred gradnjo odločiti, kako boste dosegli 100 % vodotesnost, zato nas vprašajte …….

Pišete nam lahko na titro@titro.si ali pa pokličete na 05 330 96 10, radi vam bomo svetovali.

Vodni rezervoarji se lahko zgradijo na različne načine in 100% vodotesnost se izvaja odvisno od načina gradnje.
Pri betonskih vodnih rezervoarjih se vodotesnost doseže drugače, kot pri zidanih rezervoarjih. Poleg tega je pomemben tudi namen uporabe vode. Bo to voda za pitje ali le za zalivanje in pranje avtomobilov, splakovanje kotličkov, itd… ?

Kako poteka sanacija   štirne  vodnega rezervoarja ali  vodohrana

Velikokrat se zgodi, da začnejo puščati že zgrajeni vodni rezervoarji, pa čeprav so nekaj let (pa tudi desetletij…) brez težav hranili vodo.

Največkrat se zgodi, da rezervoar poči in vode ne drži več. Včasih razpok ni videti, rezervoar pa vseeno pušča. Klasični načini tesnjenja, ki zagotavljajo vodotesnost, so precej dragi, delo je zamudno, rezultat pa največkrat ni takšen kot smo si želeli. Samo premaz z različnimi masami na podlagi cementa in nanašanjem s čopičem ali valjčkom pa praviloma ne zadošča.

Ali vam  vodni rezervoar ( štirna - vodohran ) še vedno pušča ?

Novejši vodni rezervoarji so največkrat zgrajeni klasično iz betona ali zidani z zidaki in hidroizolirani z različnimi cementnimi obrizgi ali tesnilnimi masami. Starejši vodohrani (štirne) so večinoma zidani iz kamnitih blokov in valjaste ali hruškaste oblike. Zaradi različnih načinov gradnje so različni tudi načini hidroizolacije.

Hhidroizolacija s PVC folijo

Zagotovo najzanesljivejši način je hidroizolacija celotnega rezervoarja s posebno PVC folijo, s katero zagotovimo 10 letno garancijo za 100 % vodotesnost !
Po potrebi se pod folijo naprej položi poseben drenažni filc. Paziti je potrebno na odtoke in preboje skozi zid za razne cevi, da se doseže popolna vodotesnost, itd...

To delo izvedejo naši izkušeni monterji, saj je pri delu potrebna precejšnja strokovnost. Poglejte nekaj slik spodaj.

 

SANACIJA ŠTIRNE - VODNEGA ZBIRALNIKA s PVC folijo

vodni rezervoar pred sanacijo

Vodni rezervoar

saniran vodni rezervoar s PVC folijo

Saniran vodni rezervoar s PVC folijo

štirna

štirna pred sanacijo

vodohran

sanacija vodohrama

sanacija štirne

sanacija štirne

sanacija štirne

hidroizolirana štirna

Postopek sanacije štirne (vodohran) s PVC folijo

sanacija štirne s PVC folijo

 

Članek iz Primorskih novic z opisom sanacije vodnega rezervoarja pri planinski koči na Snežniku l.2013

V štirni so naredili notranji plašč

SNEŽNIK, ILIRSKA BISTRICA: V iskanju trajnejše rešitve in sanacije sten vodnjaka, ki so postale porozne, je vodstvo PD Snežnik iz Ilirske Bistrice ob nasvetih ljudi, ki se razumejo na take posege, poiskalo mojstre iz Renč, iz podjetja Titro. Dva delavca tega podjetja sta pred kratkim položila v vodnjak posebno folijo za hidroizolacijo, tako da so stene vodnjaka zdaj oblečene v nepropustni jopič.

Pred tem je nekaj zagnanih bistriških planincev, ki so vedno pri roki, izčrpalo iz vodnjaka vodo in jo seveda shranilo v posode. Vodnjak so nato očistili in prilagodili priliv kapnice, ki je glavni vir tega vodnega zajetja. Mojstri iz Renč so folijo nepredušno zavarili s toplim zrakom. Pri delu, ki bi sicer lahko postalo nevarno, so se zavarovali z vpihavanjem kisika v vodnjak.

Tako saniran vodnjak ima desetletno garancijo in upati je, da vsaj toliko let ne bo več puščal. “Ravno ta garancija nas je prepričala, da smo pristali na to nepredvideno naložbo, vredno 1500 evrov,” je zadovoljna ob uspešno opravljenem posegu dejala Darinka Dekleva, predsednica bistriškega planinskega društva.

Planinsko kočo na Snežniku, zgrajeno na ostankih nekdanje italijanske vojaške opazovalnice, so pred leti poimenovali po dolgoletnem društvenem predsedniku Dragu Karolinu. Karolin je bil pobudnik in vodja gradnje leta 1958, koča pa je bila dograjena in popravljana s prostovoljnim delom zagnanih planincev. V začetni fazi ob pomoči tedanje JLA, pozneje pa ob delu številnih domačih obrtnikov. Tudi sedanje vodstvo PD nadaljuje to tradicijo.

“Ljubitelje Snežnika, zveste obiskovalce in člane planinske organizacije, vabimo in prosimo, da podprejo naša prizadevanja. V koči smo v ta namen postavili skrinjico, v kateri zbiramo prostovoljne prispevke za njeno vzdrževanja,” poziva k sodelovanju obiskovalce Snežnika predsednica Deklevova. Tisti, ki želijo prispevati brez vzpona na Snežnik, pa lahko donacijo nakažejo na račun PSD Snežnik: 10100 003 235 4733 (s pripisom “Za vzdrževanje koče na Snežniku”.

TOMO ŠAJN

IZVAJANJA DEL PRI HIDROIZOLACIJI NOVEGA VODNEGA REZERVOARJA

Hidroizolacja vodnega rezervoarja
Hidroizolacja vodohrana
Hidroizoliran vodni rezervoar

Ravne strehe

Včasih so se ravne strehe hidroizolirale izključno z različnimi katranskimi premazi in bitumenskimi trakovi, danes se v veliki večini primerov hidroizolacije izvajajo s posebnimi folijami (večinoma PVC ), ki zagotavljajo 100 % vodotesnost strehe. PVC folije so največkrat izdelane v skladu z SIST EN 13956 in drugimi predpisi in priporočili za gradbeništvo.

Hidroizolacija ravnih streh se izvaja po naročnikovem načrtu in z različnimi tipi PVC folij v odvisnosti od zahtev projektne dokumentacije glede požarne varnosti (samougasljivost), morebitne pohodnosti folije (drugačen tip folije !!), morebitne ozelenitve nad folijo, ali možnost stika z agresivnimi tekočinami (bazične tekočine, olja, bencin, itd...) in drugimi zahtevami.

Kvalitetno položena PVC folija s pravilno rešenimi vsemi detajli pritrjevanja folije na rob streh in okoli dimnikov ter drugih elementov na strehi, zagotavlja 100 % vodotesnost!

S PVC folijami je možno poleg streh hidroizolirati tudi razne verande, balkone, ali pa strehe po katerih se odvija promet, itd... Zato je včasih potrebna še posebna zaščita položene folije. V primerih ko folija ostane nezaščitena je seveda po njej dovoljena hoja v smislu vzdrževanja.

Za več podatkov nam lahko pišete na titro@titro.si ali pa pokličete na 05 330 96 10, radi vam bomo svetovali.  

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.