TITRO bonitetna ocena AAA TITRO bonitetna ocena AAA platinastatitro@titro.si

 

Galerija slik KIT za betonske bazene Termo pokrivala za bazen ZODIAC robot čistilec za bazen

Spojni material za bazene

Med bazenom v katerega stenah so vgrajeni vgradni elementi in strojnico bazena; ki se lahko nahaja tik ob bazenu, v vkopani poliestrski strojnici, ali pa v kleti bližnje zgradbe;  je potrebno napeljati cevne instalacije izdelane iz posebnih ojačenih gibkih PVC cevi, v strojnici pa povezati elemente bazenske tehnike z debelo stenskimi trdimi cevmi.

Cevi in potrebne elemente za spajanje, kot so spojke, kolena, T kosi, reducirke itd..., imenujemo spojni material. V strojnici se nahajajo še kolektorji za povezavo vseh cevi na sesalnem delu na bazensko črpalko in tlačni vod, ki vodi prefiltrirano vodo zopet v bazen.

Vse cevi in spojni elementi se spajajo z lepljenjem s posebnimi lepili.

Lepimo lahko le pri temperaturah materiala nad 10°C, zato bazenskih instalacij preko zime na prostem ne moremo izvajati.

Vsi ključni elementi ( filter, črpalka, 6 potni izbirni ventil, toplotni izmenjevalec, itd... ) so v strojnici tako spojeni, da se jih da kadarkoli demontirati, zato se pri montaži uporabi spojni material, ki omogoča v primeru potrebe hitro demontažo. To so različne deljive spojke ( "holandci" ), ventili itd...

Nekaj primerov spojnega materiala za bazen

Na sliki se lepo vidi spojni material v strojnici bazena
( ventili, spojke -holandci - , kolena, nosilci cevi )

VČASIH SE BAZEN IZDELA TUDI BREZ OBIČAJNIH CEVI IN SPOJNEGA MATERIALA!

Predvsem pri najenostavnejših izvedbah čistilnih naprav na prosto stoječih montažnih bazenih ( včasih tudi pri vkopanih ) se namesto običajnih cevi uporabijo le mehke plavajoče cevi ( ki so običajno namenjene čiščenju bazena z ročnimi sesalci ), brez vseh ventilov in spojnega materiala. Edini spojni material so enostavne smrekice in kovinske ali plastične objemke.

 

Spojni material za gradnjo bazena lahko kupite v naši SPLETNI TRGOVINI!

http://www.bazenska-trgovina.si/trgovina/pvc-spojni-material-

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.