TITRO BAZENI d.o.o.
TITRO bonitetna ocena AAA TITRO bonitetna ocena AAA platinastatitro@titro.si

Gejzir

GEJZIR ali stalno vretje milijon zračnih mehurčkov iz dna bazena

To je ena od treh (slap, protitok, gejzir) vodnih atrakcij, ki jih najpogosteje vidite v bazenih.

Običajno je izvor vretja zraku nameščen na dnu bazena in ustvari videz in občutek naravnega "gejzirja". Skozi vgrajen element v tleh bazena pritekajo v bazen ogromne količine zraku. Napravo je brez težav mogoče vgraditi v betonske ali liner bazene, vključite pa jo lahko iz bazena (posebno "presostikalo" na zidu bazena, podobno kot protitok) ali pa s telekomando, itd....

 

Gejzir shema

GEJZIR - shema napeljav

 

KAKO DELUJE GEJZIR

V dno bazena se namesti mrežasti element od katerega vodi cev v strojnico bazena, kjer se nahaja močno puhalo za vpihovanje zraku. Na skici se vidi kako potekajo cevne instalacije z obveznim varnostnim lokom nad nivo vode v bazenu.

Vmes se namesti še nepovratni ventil, običajni ventil, in nekaj deljivih spojk (holandci). Puhal je priklopljeno na vir el. energije preko el. omarice s potrebnimi zaščitami.

Gejzir lahko vključite preko posebnega gumba v bazenu, s telekomando ali stikalom izven bazenske strojnice.

Moč gejzirja je odvisna od globine vode, ki je nad njim in od moči puhala. Za plitke bazene (do max. 0,5 -0,9 m vode) in kjer ni zahteve po neprekinjenem delovanju je dovolj običajno ventilatorsko puhalo, ki je tudi dokaj poceni.

Za večje globine vode (nad 1 m) pa so primernejša "turbo puhala", le da so žal veliko dražja. Vendar pa takšna puhala lahko vpihujejo zrak neomejeno dolgo.

 

Gejzir
Gejzir

 

Natisnite si prospekt: Slike gejzirov

 

BAZENSKA TRGOVINA

Več podatkov o artiklu gejzir, ter možnost za nakup, je na voljo v bazenski spletni trgovini: www.bazenska-trgovina.si

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.