TITRO bonitetna ocena AAA TITRO bonitetna ocena AAA platinastatitro@titro.si

Avtomatsko vzdrževanje vode v bazenu

V kolikor redno ne kontrolirate vode v bazenu, predvsem zaradi pozabljivosti ali pomanjkanja časa potrebnega za vzdrževanje vode, se lahko voda v bazenu hitro "pokvari".

Zaradi tega se v bazensko strojnico lahko namestijo različne naprave, ki avtomatsko merijo kvaliteto vode in krmilijo dozirne črpalke, ki v bazen dozirajo potrebne količine sredstev za nego vode.

V bazenski vodi se s takšnimi napravami lahko meri količino prostega klora, redox signal in pH ( kislost ) vode.

Poleg tega lahko z avtomatskimi napravami bazensko vodo bistrimo s posebnimi sredstvi za kosmičenje, ter ji avtomatsko dodajamo potrebne količine algicida.

Še vedno pa je potrebno ročno skrbeti za mehčanje vode s sredstvi, ki preprečujejo nalaganje apnenca in železa na stene bazena ( calzestab - eisenex ).

Čeprav bodo vse te naprave nameščene in zagotavljajo avtomatsko delovanje in skrb za čisto in neoporečno vodo v bazenu je še vedno potrebno skrbeti, da v strojnici ne zmanjka katere od tekočih sredstev za nego vode.

Poleg tega je te naprave potrebno občasno pregledati in vzdrževati, tako kot vse druge naprave v strojnici bazena.  

 

Glej podrobnosti na povezavah

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.