TITRO BAZENI d.o.o.
TITRO bonitetna ocena AAAtitro@titro.si

Peščeni filtri za bazen

Filter za bazen je skupaj z bazensko črpalko najpomembnejši del filtrirne naprave. Skupaj s 6 potnim - 6 funkcijski ) izbirnim ventilom tvorijo jedro vsake filtrirne naprave.

Filtri za bazene se ločijo na več vrst glede na tehnologijo filtriranja, velikost filtra opremljenost in načinom priklopa. Glede na način filtriranja poznamo peščeni filter za bazen in kartušni filter za bazen.

Najcenejši filtri za bazene so TOP filtri iz polietilena ali podobne plastike. Taki filter za bazen ima običajno kapaciteto manj kot 50 kg filtrirnega peska in ima 6 potni izbirni ventil nameščen na vrhu filtra. V naši ponudbi imamo tudi že sestavljene filtre za bazen, ki so že v kompletu z bazensko obtočno črpalko. Za še boljše filtriranje bazenske voda pa lahko izberete večji in zmogljivejši filter za bazen z bočnim priklopom in večjo količino peska. Ti filtri so narejeni po tehnologiji za javne bazene.

 

Peščeni filtri za bazen

 

Bazenski filter s črpalko

Cenovno ugodni so tudi peščeni filtri v kompletu z bazensko obtočno črpalko. Ti filtri so primerni za manjše bazene in imajo premer filtra od 250 mm do 560 mm ter zmogljivost filtriranja vode (pretok) od 4 m3/h do 12 m3/h.

Več informacij in cene najdete v naši spletni trgovini v kategoriji: PEŠČENI FILTRI ZA BAZEN S ČRPALKO

Zmogljivost peščenega filtra

Zmogljivost peščenega filtra je odvisna predvsem od njegove velikosti in količine peska v filtru, zato je pomembno, da pri načrtovanju bazena izberemo filter s primerno kapaciteto filtriranja bazenske vode glede na velikost bazena in njegovo predvideno obremenitev - število kopalcev v bazenu. To je pomembno zato, da pravilno določimo potrebne dimenzije bazenske strojnice, saj v primeru, da bo zgrajena strojnica premajhna, vanjo ne bomo mogli postavit filtra ustrezne kapacitete - dimenzij.

Pri domačih plavalnih bazenih je število uporabnikov in s tem obremenitev bazenske voda precej manjša kot pri javnih bazenih, zato lahko uporabimo tudi manjši filter z manjšo kapaciteto filtriranja. Vseeno pa ima tudi pri domačih bazenih uporaba zmogljivejšega filtra precej prednosti.

Večji filtri vsebujejo večjo količino peska, zato so njihove filtrirne sposobnosti boljše. Ker imajo ti filtri ponavadi tudi večji premer je filtrirna površina večja poleg tega so višji, zato voda, ki teče iz vrha filtra proti dnu, naredi bistveno daljšo pot skozi filtrirni pesek s tem pa se bolje prečisti.

Večja količina peska pomeni tudi, da njegova menjava ni potrebna tako pogosto kot pri manjših peščenih filtrih. Poleg tega imajo tudi veliko bočno odprtino za čiščenje filtra, kar omogoča lažje vzdrževanje.

 

Spodaj je okvirna primerjalna tabela zmogljivosti za posamezne tipe peščenih filtrov.

Peščeni filter za bazen - TIP filtra Premer filtra Kapaciteta filtriranja Količina peska
Peščeni filtri s črpalkami 250- 560 mm 4 - 12 m3/h 15 - 120 kg
Peščeni filtri TOP 500 - 650 mm 9 - 16 m3/h 60 - 120 kg
Standardni peščeni filtri z bočnim priklopom 400 - 900 mm 6 - 30 m3/h 60 - 525 kg
Večji peščeni filtri z bočnim priklopom 500 - 1200 mm 9 - 57 m3/h 295 - 1695 kg

 

Pošlji povpraševanje ali zahtevaj več informacij

 

Spodaj je prikazanih nekaj peščenih filtrov različnih zmogljivosti, od standardnega bazenskega filtra do peščenih filtrov, ki se uporabljajo za prečiščevanje vode v javnih bazenih.

 

Ppeščeni filter BLU TOP s črpalko primeren za manjše bazene

Ppeščeni filter BLU TOP s črpalko primeren za manjše bazene

Standardni peščeni filter za bazen v strojnici

Standardni peščeni filter

Večji peščeni filter za bazen

Boljši peščeni filter večjih dimenzij z bočnim priklopom

Peščeni filtri za bazen v strojnici bazena za javno uporabo

Primer strojnice za javni bazen s peščenimi filtri

 

Pošlji povpraševanje ali zahtevaj več informacij

 

Delovanje peščenega filtra

Filter deluje tako, da uporablja poseben pesek, ki je napolnjen v filtru kot filtrirno sredstvo skozi katerega teče bazenska voda in pri tem pa pesek zadrži različno "umazanijo". Od tod tudi ime "Peščeni filter". V filtrih se uporablja pesek različnih granulacij (dimenzija zrn peska). Pomembno je, da je filter vedno nameščen pod gladino bazenske vode, za pretok vode skozi filter pa skrbi bazenska obtočna črpalka. Shema delovanja je prikazana na spodnji skici.

 

Primerjava peščenih filtrov za bazen

Primerjava peščenih filtrov za bazen: Levo filter BLU TOP in desno zmogljivejši filter COLONNA

 

Primerjava peščenih filtrov za bazen

Primer bazenske strojnice iz našega prodajno razstavnega salona kjer so vidni peščeni filtri različnih velikosti.

 

Čiščenje peščenega filtra in menjava peska

Čiščenje filtra poteka samodejno s premikanjem ročice na 6 potnem ventilu. Pesek v filtru pa lahko ob rednem čiščenju filtra uporabljamo tudi več let (tudi do 10let), njegova menjava pa je relativno poceni.

 

Peščeni filtri za bazen v naši SPLETNI TRGOVINI

http://www.bazenska-trgovina.si/trgovina/filtri-za-bazen

Spodaj so povezave na peščene filtre za bazen, ki jih lahko naročite v naši spletni trgovini.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.