TITRO bonitetna ocena AAA TITRO bonitetna ocena AAA platinastatitro@titro.si

 

Galerija slik KIT za betonske bazene Termo pokrivala za bazen ZODIAC robot čistilec za bazen

Ogrevanje vode v bazenu

Toplotni izmenjevalec za bazen

Toplotni izmenjevalec za ogrevanje vode v bazenu

Toplotna črpalka za bazen

Toplotne črpalke za ogrevanje vode v bazenu

 

Sistemi za ogrevanje vode.

Za ogrevanje vode v bazenu ali masažnem bazenu (whirlpoolu) se lahko uporabijo različni sistemi.

Najbolj znani in preizkušeni sistemi za ogrevanje bazenske vode so IZMENJEVALCI TOPLOTE, ki delujejo s pomočjo tople vode iz hišne kotlarne, ali s pomočjo sonca s sončnimi kolektorji (za ogrevanje s kolektorji so topotni izmenjevalci precej večji).

Ogrevanje se lahko izvede tudi z ELEKTRIČNIMI GRELCI, ali pa s posebnimi PLINSKIMI PEČMI posebej narejenimi za ogrevanje bazenske vode. Do teh peči se dovede vodo iz bazena, saj ne rabijo dodatnega izmenjevalnika toplote, temveč vodo direktno ogrevajo (kot pretočni bojlerji).

V zadnjem času pa so se najbolj uveljavile TOPLOTNE ČRPALKE, zaradi vrste prednosti. Predvsem pa zaradi cenejšega ogrevanja, saj za vložen 1 kW energije vrnejo 4-5 kW toplote. Poleg tega pa toplotne črpalke lahko vodo tudi hladijo, kar pride v hudi poletni vročini velikokrat prav, saj voda v bazenu lahko hitro preseže 26-27 °C kolikor je v poletni vročini še prijetnih za osvežitev.

Naprava za ogrevanje vode (katerakoli)  je vedno nameščena v povratni tok bazenske vode preko by-pas-a, tako da je morebitno popravilo možno, brez da bi morali izključiti filtracijo.

Vrsto in način ogrevanja bazenske vode se določi in izbere na podlagi zahtev in možnosti na objektu.

Plinska peč za ogrevanje vode v bazenu

Plinska peč za ogrevanje bazenske vode

Termo pokrivalo za bazen

Termo pokrivalo za bazen

Termo pokrivala za bazen

Pri vseh načinih ogrevanja vode v bazenu priporočamo, da spomladi in jeseni, ter v hladnejših poletnih dneh bazen pokrivate s termo pokrivali, da ne bodo izgube toplote prevelike in ne boste z energijo ki jo plačujete ogrevali okolice bazena. Glej opis TERMO POKRIVALA.

BAZENSKA TRGOVINA

Več podatkov o naprave za ogrevanje vode v bazenu, ter možnost za nakup, je na voljo v bazenski spletni trgovini: www.bazenska-trgovina.si

Glej podrobnosti na povezavah

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.