TITRO bonitetna ocena AAA TITRO bonitetna ocena AAA platinastatitro@titro.si

 

Galerija slik KIT za betonske bazene Termo pokrivala za bazen ZODIAC robot čistilec za bazen

Kartušni filtri za bazen

Pri manjših bazenih lahko namesto peščenega filtra namestite tudi posebni kartušni filter, podobno kot pri masažnih bazenih. Kartušni filter je lahko opremljen z obtočno črpalko, na primer pri montažnih bazenih, ali pa se črpalka dobavi ločeno.

Prednost kartušnih filtrov v primerjavi z peščenimi je predvsem v njihovih kompaktnih dimenzijah in v enostavnosti menjave fitrirne kartuše, saj se le odvije pokrov filtra, izvleče kartuša in menja z novo. Pri peščenih filtrih zahteva menjava peska nekoliko več dela, poleg tega pa so tudi večjih dimenzij in zato težji za prenašanje naokoli, kar je lahko ovira predvsem montažnih vrtnih bazenih.

Kartušni filter je zato lahko odlična rešitev kadar potrebujemo filtrirni sistem za manjše količine vode.

V ponudbi imamo različne kartušne filtre, ki se razlikujejo glede na zmogljivost in pretok vode.

 

Kartušni filter

Kartušni filter za bazen in kartuša

Kartušni filter pri vrtnem bazenu

Uporaba kartušnega filtra pri montažnem vrtnem bazenu

Čiščenje in menjava filtrirne kartuše

Za razliko od peščenih filtrov, kjer čiščenje poteka samodejno z preklopom ročice 6 potnega ventila na pozicijo za čiščenje, je potrebno pri kartušnem filtru kartušo vzeti iz filtra in jo ročno oprati z vodo. V primeru, da je kartušni filter zamaščen, ga je potrebno očistiti s sredstvom za raztapljanje maščobe (razmaščevanje).

Kako pogosto je potrebna zamenjava filtrirne kartuše je odvisno od velikosti filtra. Pri večjih filtrih je trajanje kartuše največ eno sezono, pri manjših pa lahko v eni sezoni porabite tudi več filtrirnih kartuš. Cenovno gledano je filtrirna kartuša dražja v primerjavi z menjavo peska v peščenem filtru.

Kartušni filtri za bazen v naši SPLETNI TRGOVINI

http://www.bazenska-trgovina.si/trgovina/kartusni-filtri-za-bazen

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.