TITRO bonitetna ocena AAA TITRO bonitetna ocena AAA platinastatitro@titro.si

 

Galerija slik KIT za betonske bazene Termo pokrivala za bazen ZODIAC robot čistilec za bazen

Toplotne črpalke za ogrevanje vode v bazenu

Za ogrevanje bazenske vode se uporabljajo posebej narejene toplotne črpalke, ki imajo vgrajen toplotni izmenjevalec iz titana, zato so uporabne tudi pri bazenih, v katerih poteka dezinfekcija bazenske vode s soljo (solinatorji). Vse toplotne črpalke iz naše ponudbe uporabljajo hladilni plin R410V.

Toplotna črpalka za bazen Zodiac in Astralpool

Toplotne črpalke za ogrevanje vode v bazenu

Toplotna črpalka lahko vodo tudi hladi!

Nekatere toplotne črpalke lahko vodo tudi hladijo zato se uporabljajo za gretje bazenske vode spomladi in v jeseni, v največji vročini pa preprečujejo pregrevanje vode.

Uporabljajo se tudi za hlajenje vode pri hladnih bazenih v wellness prostorih.

Delovanje toplotne črpalke.

Toplotna črpalka je naprava za ogrevanje, ki sprejema toploto okolja, jo poveča z električno energijo in kompresorjem, ter z visoko učinkovitostjo ogreje BAZENSKO VODO. Pri tem kompresor porabi 25% energije v primerjavi s pridobljeno toploto. Kar 75% ali več nam nudi narava brezplačno. Toplotna črpalka je stroškovno in energijsko najbolj učinkovit način uravnavanja temperature vode v bazenu. Učinkovitost v primerjavi s plinskim ali električnim grelcem je vsaj 400% višja.

 

Primerjava učinkovitosti toplotne črpalke

Naprava

Vložena energija

Pridobljena energija

Plinska peč, električni grelec, itd...

1 kW

1 kW

Toplotna črpalka

1 kW

4 kW

Toplotne črpalke nudijo možnost ogrevanja in hlajenje vode. Regulacija preklaplja med načinom hlajenje in gretje po potrebi glede na nastavljeno temperaturo in trenutno temperaturo vstopne vode. Tako je nastavljena temperatura vode v bazenu vedno enaka, ne glede na slabo vreme, ali vročino.

Toplotne črpalke so dobavljive v različnih izvedbah. Glede na obliko in način delovanja so lahko horizontalne, ali vertikalne. Možno pa je za posebne zahteve dobaviti tudi "split" izvedbo, ko je podobno kot pri klimah, notranji del z zunanjim povezan s cevmi za pretok plina.

 

Natisnite si prospekt: Toplotna črpalka za bazen

Pri vseh načinih ogrevanja vode v bazenu priporočamo, da spomladi in jeseni, ter v hladnejših poletnih dneh bazen pokrivate s termo pokrivali, da ne bodo izgube toplote prevelike in ne boste z energijo ki jo plačujete ogrevali okolice bazena. Glej opis TERMO POKRIVALA.

BAZENSKA TRGOVINA

Več podatkov o naprave za ogrevanje vode v bazenu, ter možnost za nakup, je na voljo v bazenski spletni trgovini: www.bazenska-trgovina.si

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.