TITRO BAZENI d.o.o.
TITRO bonitetna ocena AAAtitro@titro.si

Prostostoječi masažni bazeni

Danes je tehnologija malih masažnih bazenov tipa WHIRLPOOL ( predvsem "prosto stoječih", ki jih kupite v enem kosu) razvita do popolnosti. Tako, da to niso več le leseni čebri in tudi ne le klasične kopalne kadi opremljene z masažnimi napravami, brez ogrevanja ali čistilnih naprav. Proizvodnja in prodaja sta masovni, zato je ponudba velika.

Prostostoječi masažni bazeni Jacuzzi
Prostostoječi masažni bazeni Jacuzzi

Vsi ti masažni bazeni so po pravilu opremljeni s čistilno napravo, ogrevanjem, več vrst masaž ( za delovanje le teh so potrebne 2-3 vodne črpalke od 1,5 do 3 KM, običajno pa še posebna zračna črpalka ), ter elektroniko za krmiljenje delovanja naprav s potrebnimi zaščitami, podvodnimi lučmi, ozonsko dezinfekcijo, itd...

Vse to predstavlja velik kvaliteten razkorak med kopalniško masažno kadjo, ki se jo napolni po potrebi in masažnimi bazeni, ki so stalno pripravljeni za kopanje. Večina masažnih bazenov (predvsem "prosto stoječih"), katerih ponudba je danes zelo velika, je narejenih tako, da se jih doma samo priklopi na električno omrežje in večinoma niso potrebna nikakršna gradbena dela.

Tak whirlpool je seveda zelo enostavno prodati, saj ne zahteva od prodajalca in monterja nobenega posebnega znanja in tudi namestitev in priklop nista zahtevni opravili, zato tak whirlpool običajno priklopijo kar vodovodarji in elektrikarji.

Vendar imajo takšni sodobni whirlpoli tudi nekatere pomanjkljivosti, ki jih lastniki občutijo kasneje, pri vzdrževanju vode. Predvsem zato, ker je v teh masažnih bazenih malo vode, ki se zelo hitro umaže ker ima vgrajena čistilna naprava ima manjšo kapaciteto in je izvedena s kartušnimi filtri, pravih dezinfekcijskih naprav pa praviloma ni.

Za odpravo teh težav je možno originalno opremo whirlpoola dopolniti in izboljšati. Predvsem z zamenjavo čistilne naprave z dovolj zmogljivim peščenim filtrom, opremiti jih je možno s cenejšimi sistemi za ogrevanje vode ( izmenjevalci, toplotne črpalke), dezinfekcijskimi sistemi, itd....

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.