TITRO BAZENI d.o.o.
TITRO bonitetna ocena AAAtitro@titro.si +386 5 330 96 10

Avtomatske bazenske centrale

Merilno - regulacijska tehnika v katere spadajo različni sistemi central za avtomatsko merjenje in krmiljenje doziranja sredstev za nego vode v bazen, je običajno sestavljena iz avtomatske bazenske centrale, dveh dozirnih črpalk in rezervoarjev (plastične kante po  50 ali 100 l) za shranjevanje sredstev za nego vode, ali pa so sredstva hranjena kar v originalnih embalažah, običajno po 25 ali 40 kg.

Lahko pa je na bazenu nameščena le meritev pH vrednosti vode (največkrat v kombinaciji s solinatorji) ali pa le meritev Redox signala v vodi za doziranje dezinfekcijskega sredstva.

Najbolje je, da so sredstva za nego vode hranjena v posebej za ta namen izdelanih skladiščih, ali zidnih omarah, zgrajenih v ta namen.

Ponudimo lahko več vrst različnih sistemov za pomoč pri doziranju sredstev za nego vode in nadzoru kvalitete vode v vašem bazenu. Lahko se odločite le za posamezne dozirne črpalke za meritev pH vrednosti vode ali krmiljenje proizvodnje s solinatorji, ali pa se odločite za nakup boljših central, ki omogočajo enakomernejšo dezinfekcijo vode.

Bazenska centrala je naprava, ki stalno meri količino prostega klora v vodi, Redox signal in pH vrednost vode (primerne za javno rabo), ali pa le Redox signal in Ph vrednost (za domačo uporabo), ter na podlagi meritev in nastavljenih vrednosti dozira potrebne količine tekočega klora in pH- regulatorja v bazensko vodo.  Za domačo uporabo se v glavnem uporabljajo le centrale brez meritve prostega klora v vodi.

S pomočjo avtomatskih central odpade večino dela potrebnega za stalen nadzor kvalitete vode.

V kolikor imate nameščen še sistem za doziranje algicida in ste pravilno dodali vodi tekočino proti vodnemu kamnu težav z vodo ne bi smeli več imeti.

Posamezne dozirne in merilne naprave, primerne predvsem za domače bazene

Dozirna črpalka za doziranje tekočih sredstev

Dozirna črpalka za doziranje tekočih sredstev
za nego vode (tekoči klor, pH minus regulator, aktivni kisik, flokulant, algicid, itd,..), tudi v verziji za namestitev z merilno sondo.

Merilna naprava za merjenje Redox signala

Merilna naprava (s sondo!) za merjenje Redox signala, ki lahko vključuje delovanje solinatorja ali pa krmili delovanje dozirne črpalke brez merilne sonde.
Idealna za dopolnitev že nameščenih dozirnih črpalk brez meritve.

Avtomatske centrale, primerne predvsem za domače bazene

  • lahko dozirajo tekoči klor s pomočjo Redox signala (na primer tip PoolCORRECT ali PoolPERFECT pH-Rx)
  • lahko krmilijo in uravnavajo proizvodnjo klora pri solinatorjih, to je napravah, ki s pomočjo elektrolize proizvajajo poseben klor, ki je manj moteč pri kopanju (glej rubriko DEZINFEKCIJA S SOLJO),
  • ali pa dozirajo potrebne količine tekočine za brezklorno dezinfekcijo vode z "aktivnim kisikom" (primerno predvsem za notranje bazene).

Centrala PoolCORRECT pH-Rx

Centrala: PoolCORRECT pH-Rx

Centrala PoolPERFECT Oxygen

Centrala: PoolPERFECT Oxygen

Avtomatska centrala za uporabo za bazene v javni rabi

Avtomatska centrala PoolPERFECT  PUBLIC Cl, pH, Rx,oC ki meri količino prostega klora v bazenski vodi, Redox signal, vrednost pH vode in temperaturo vode - primerna predvsem za javne bazene.

Za uporabo central za javno rabo pri javnih plavalnih ali masažnih bazenih (wellness centri, kmečki turizmi, hoteli,  penzioni, apartmajska naselja, itd...)  

Gglej stran JAVNI BAZENI - AVTOMATSKA DEZINFEKCIJA

Poglejte opis in ceno avtomatske centrale za javno rabo v spletni trgovini: http://www.bazenska-trgovina.si/trgovina/avtomatike-za-kontrolo-vode/centrala-za-javni-bazen-poolperfect-mx5-public

BAZENSKA TRGOVINA

Več podatkov o artiklih centrale

Ostali artikli za nego vode v bazenu: http://www.bazenska-trgovina.si/trgovina/nega-bazenske-vode

ter možnost za nakup, je na voljo v bazenski spletni trgovini: www.bazenska-trgovina.si

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.