TITRO BAZENI d.o.o.
TITRO bonitetna ocena AAAtitro@titro.si +386 5 330 96 10

Dezinfekcija bazenske vode s soljo - Solinatorji

Današnje naprave delujejo na minimalno količino soli v vodi. Pri nekaterih je dovolj že minimalna količina okrog  3 g soli na liter vode, večina pa jih normalno deluje pri količini med 4-6 g soli la liter vode  (Opomba: premajhna količina soli v vodi krajša življenjsko dobo celice).

Solinator za večje bazene

Solinator za večje in bolj obremenjene bazene (javni bazeni, hotelski bazeni, itd...).

Prednosti dezinfekcije s soljo

Ni več napačnih doziranj klora!
Programsko vodena dezinfekcija v največji meri poenostavi nastavitev pravilnega doziranja.

Ni nobenega rokovanja s strupenimi kemikalijami!
Klorovi proizvodi so strupeni in še posebej nevarni za otroke. Ker za dezinfekcijo s soljo ne potrebujete nobenih klorovih proizvodov, ne odpade samo nakup, temveč tudi transport in rokovanje s temi nevarnimi snovmi.

Ob kopanju ni več rdečih oči!
Zaradi enostavne nastavitve pravilnega doziranja je voda v "ravnovesju" in ne draži sluznice. Uporabnost vode je daljša.

Koža se pri kopanju ne izsuši!
Šibka vsebnost soli v vodi le-to naredi mehko in koža jo izredno dobro prenaša. Primerno za alergike!

Voda je brez vonja po kloru!
Ob naravnem dezinfekcijskem krogu: sol - klor - sol odpade neprijetni vonj po kloru.

Sistem deluje pH - nevtralno!
Sistem deluje skoraj pH-nevtralno. S tem ne odpadejo samo pogoste regulacije, temveč tudi stroški za regulatorje. Vseeno priporočamo namestitev še avtomatskega sistema za vzdrževanje pravilnega pH vode.

Sistem deluje okolju prijazno!
Odpadejo nakup, transport, skladiščenje in rokovanje z nevarnimi kemikalijami (klor). Sol je naravna in je v naravi na razpolago v skoraj neomejenih količinah. Zato postopek ni samo okolju prijazen, ampak tudi stroškovno zelo ugoden. Razen tega sol daje vodi izredne lastnosti, ki pozitivno učinkujejo na našo kožo.

Dezinfekcija s soljo s posebnimi napravami  "SOLINATOR"

Solinator je naprava, ki iz soli v vodi proizvaja dezinfekcijsko sredstvo za nego vode v bazenu. Majhna vsebnost soli v bazenski vodi popolnoma zadošča, da naprava z elektrolizo proizvede podklorovo kislino HOCl, ki ima dezinfekcijsko sposobnost, da uniči vse alge, klice in bakterije. Pri tem se ponovno tvori sol.

Na ta način imate s pomočjo solinator naprave popolnoma naravno dezinfekcijo bazenske vode.

Za delovanje solinatorjev potrebujete zelo majhno količino soli v vodi, običajno med 4 - 6 g/l (nekatere pa celo manj).  Za primerjavo: morska voda vsebuje 3,5 % soli. Nekateri solinatorji (na primer tip Autochlor) lahko delujejo tudi na morsko vodo, ker se sami avtomatsko prilagodijo na večjo količino soli v vodi.

Solinatorji so sestavljeni iz vsaj dveh delov. Osnovni in ključni del je celica za proizvodnjo klora, ki se jo namesti v cevni sistem bazena in krmilna enota na kateri so vsi gumbi za upravljanje in kontrolo delovanja.

Solinatorji stalno merijo količino soli v vodi in če je ta prenizka (ali previsoka) vas na to opozorijo. Poleg tega imajo vgrajen tudi varovalni sistem, ki stalno preverja pretok vode in če tega ni (pokvarjena ali ugasnjena obtočna črpalka, zaprti ventili, itd...) se naprava sama izključi, tako da ne pride do poškodb na celici.

Pri opremi bazena s solinatorjem je potrebno biti pozoren na pravilno izbiro, saj prezmogljivi solinatorji na majhnem bazenu proizvedejo preveč klora in so v bazenu zaradi tega lahko težave.

Za večje bazene, ki imajo tudi razne vodne efekte (slapovi, geizirji, masaže,...) in veliko kopalcev pa običajni slinatorji za domače bazene niso primerni, zato se vgrajujejo večji in zmogljivejši.  

 

Nekaj različnih tipov solinatorjev iz naše ponudbe:

Solinator Autochlor

Solinator  Autochlor

Solinator tip:  Autopilot  

Solinator tip:  Autopilot

Solinator tip:  Autopilot

Solinator Autochlor za manjše bazene

Solinator Autochlor za manjše bazene

Natisnite si prospekt: SOLINATORJI

Noben solinator pa sam ne meri količino prostega klora v vodi, ter ne uravnava pH vrednosti vode.

Zaradi tega priporočamo, da se k solinatorju dodatno namesti nek avtomatski sistem za krmiljenje in uravnavanje proizvodnje klora, ter  uravnavanjem pH vrednosti vode. Na primer z avtomatsko centralo, ki je nujno potrebna pri večjih in bolj obremenjenih bazenih, zelo dobrodošla pa tudi pri privatnih bazenih, saj centrala avtomatsko sama uravnava primerno količino proizvodnje klora po trenutni potrebi in avtomatsko skrbi da pH vode ne naraste preveč.

Glej avtomatske centrale.

BAZENSKA TRGOVINA

Več podatkov o artiklu solinator, ter možnost za nakup, je na voljo v bazenski spletni trgovini: www.bazenska-trgovina.si

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.